1, 2, 3 & 4 May 2003
HomePage RMUClassic 2003 :: Menu
 

Contact Us
 
            
 
 

Zondag 4 mei 2003 - Persbericht.

Formule 1 en Prototypes over de Raidillon


Spa-Francorchamps had het afgelopen weekend nogmaals afspraak met de geschiedenis, ter gelegenheid van de RMU Classic. Dit zonovergoten evenement bracht 11 wedstrijden die voornamelijk waren voorbehouden aan historische wagens waaronder de krachtige Sport-Prototypes die we kennen uit de 24 Uren van Le Mans en de 1000 km van Spa. Het was een Jaguar XJ 16 met Justin Lam aan het stuur die in de eerste reeks overheerste, terwijl een andere Jaguar, de XJR-11 van Win Percy, weerwraak nam tijdens de tweede proef.

De meeste aandacht ging in deze editie 2003 van de RMU Classic echter naar het FIA Thouroughbred Grand Prix Championship waarbij de Eau Rouge opnieuw in de ban kwam van de mooiste F1-wagens van de afgelopen jaren. Tyrrell P34, Williams FW07 en FW08, Lotus 81 of 87, maar ook Mac Laren M29, Copersucar F5 en Arrows A4, niet minder dan 20 eenzitters deden onze ardense omloop opnieuw trillen onder het melodieuze geronk van hun multi-cilinders.

Joaquim Folch, aan het stuur van een Williams FW08C gaf tijdens de trainingen onmiddellijk de pas aan met een ronde in 2.11.742 min, met een gemiddelde van meer dan 190 km/u. De overwinning in de wedstrijd ging echter naar een andere Williams, de FW07C van de Zwitserse piloot Fredy Kumschick.

Andere opmerkelijke resultaten dit weekend waren de successen van Nigel Webb (Jaguar XJ 120) in de BSCC, van Lloyd-Wainwright (Lola T70) in de Endurance Sports, GT & Saloons, van James Edgerton (Morgan +8) in de Euro Triumph en MG Challenge, van Patrick Carini (Van Diemen) in de Formula Kent, evenals deze van Roeland Voerman (Alfa 75) en Ron Simons (Alfa GTV) in de 2 wedstrijden in het kader van de Alfa Romeo Challenge.

Op vrijdagavond tenslotte, werd als opener van dit lange weekend ter ere van de autosportgeschiedenis een wedstrijd over 300 minuten verreden waarbij oude en moderne wagens samen streden en waarin de Radical SR 3 van de Belgen Hahn-Jacobs het in de sprint net haalden van de Breda BRP 2 van Kohler-Bahlsen.

RMU Classic 2003


 
RMUClassic is powered by the Royal Motor Union of Liege