1, 2, 3 & 4 May 2003
HomePage RMUClassic 2003 :: Menu


Contact Us
 
            
 
1/3

Tribute to the Past.

België is misschien een klein land, toch beschikt het over een bijzonder rijk autoverleden.

De hele voorbije eeuw al was ons land één der belangrijkste autoassemblage-naties, niet in het minst dankzij de alom geprezen kwaliteit van haar arbeiders in deze bedrijfstak. Bovendien zagen in het begin van de afgelopen eeuw talrijke Belgische automerken het licht, wat toch redelijk uitzonderlijk is voor zulk een klein land.

Parallel met dit feit kunnen we eveneens aanstippen dat de mooie Provincie Luik - terecht - als een bakermat van de Europese, ja zelfs mondiale autosport mag worden aanzien.
Onze Club, de
ROYAL MOTOR UNION de LIEGE, is één van de oudste Belgische automobielclubs die mee de basis heeft gelegd van vele competities, zowel op omloop als in de rallysport.

Het is namelijk de
ROYAL MOTOR UNION die de eerste maal de zeer bekende rally LUIK-ROME-LUIK heeft georganiseerd. Deze wedstrijd werd gedurende jaren als de allermooiste beschouwd en had dit niet alleen te danken aan zijn zeer uitgesproken en moeilijke parcours, maar ook omdat het een echte krachtproef voor de wagens en de equipes betrof.
Dit evenement bestaat ook vandaag nog en - hoewel voorbehouden aan de generatie wagens van weleer - blijft het een referentie op wereldvlak, iets waar we ontzettend fier op zijn.


1/3
 
RMUClassic is powered by the Royal Motor Union of Liege