1, 2, 3 & 4 May 2003
HomePage RMUClassic 2003 :: Menu


Contact Us
 
            
 
2/3

De ROYAL MOTOR UNION maakte zich ook op een ander gebied verdienstelijk: de club stond mee aan de wieg van wat de specialisten vandaag de dag nog steeds het mooiste circuit ter wereld noemen!!!
Francorchamps is sinds jaar en dag een heiligdom voor de automobielsport, een buitengewoon en onovertroffen tracé, een beruchte tegenstander, zo verschillend met alles wat sinds lange tijd op het vlak van omlopen werd gebouwd. Het ongeveer 7 km lange asfaltlint geeft aan échte piloten de mogelijkheid om zich niet alleen met hun concurrenten te meten, maar ook de strijd aan te gaan met hun wagen, de chrono, de omloop en met zichzelf.

Het is waar dat Francorchamps vandaag voor de eerste keer in zijn geschiedenis zijn Grote Prijs Formule 1 is verloren. Dit doet echter geenszins afbreuk aan de charme van het circuit, dat in dezelfde geest en met hetzelfde aura verder leeft.
De omloop van Francorchamps laat niemand onverschillig, ongeacht de wagen die men erover jaagt

Omdat onze club de geschiedenis en de regionale tradities inzake sport en de auto zeer genegen is, organiseert de
ROYAL MOTOR UNION sinds enkele jaren meetings die zich in het bijzonder naar oude racewagens richt. Zodoende vinden we elk jaar een bonte verzameling van de mooiste autos terug, die de nostalgici doet wegdromen en die aan de jongeren laat zien wat de autosport vroeger betekende, in de tijd van de amateurs die hun sport als een echte passie beleefden. De tijd ook van gentlemen drivers die heden door professionele piloten zijn vervangen die helemaal opgaan in hun rol van onbereikbare en onkreukbare figuren.


2/3
 
RMUClassic is powered by the Royal Motor Union of Liege